Najnovšie poklady

Indiáni na vojnovom chodníku

Vinnetoua pozná každý, ale čo dnes vedia ľudia o stovkách a tisíckach skutočných Vinnetuov, neromantických a nepatetických hrdinoch indiánskych bojov, povstaní a vzbúr?

Viac detailov

3,80 €

toto ma zaujíma

Známy amerikanista, dr. M. Stingl, vo svojej knihe pútavým rozprávaním približuje udalosti bojov Indiánov o existenciu vo vlastnej krajine, počnúc rokom 1622 a prvou indiánskou vojnou a končiac rokom 1909 - smrťou Geronima, najslávnejšieho bojovníka Apačov.

Autor v knihe Indiáni na vojnovom chodníku rozpráva o bojoch najvýznamnejších hrdinov mnohoročného obranného zápasu severoamerických Indiánov. Približuje osudy a činy najdôležitejších účastníkov indiánskych vojen. Informuje o spôsoboch boja, zásadách, podľa ktorých jednotlivé indiánske kmene viedli vojnu, čím sa pochopiteľne odlišovali, tak ako sa odlišovala aj kultúra týchto vyše päťsto kmeňov, ktoré žili v Severnej Amerike v čase príchodu belochov. Miloslav Stingl zachytáva hlavne vojenstvo tých indiánskych skupín, ktoré sa v priebehu indiánskych vojen obzvlášť vyznamenali.

Kniha podáva pútavým a zrozumiteľným spôsobom kus indiánskej histórie, pre deti a mládež od 13 rokov.  Ide o ďalšie strhujúce čítanie českej cestovateľskej legendy Miroslava Stingla. Jedinečná komplexná publikácia o indiánoch Severnej a Latinskej Ameriky. Stingl na základe dlhoročného usilovného bádania v múzeách a archívoch, ako aj na základe vlastných návštev všetkých kútov Ameriky napísal fascinujúce, informáciami nabité príbehy skutočných hrdinov indiánsky bojov, povstaní a vzbúr.

Vydajte sa po stopách najslávnejších indiánskych bojovníkov prostredníctvom tejto knihy. Sediaci býk, Zlato v krajine Siouxov, Geronimo sa vracia, Indián Žiarivý had, Sprisahanie stredoamerických Mayov, či Keď prichádza Šakal. To je iba pár kapitol z tejto úžasnej knihy. Knihy Miloslava Stingla patria v našich zemepisných šírkach medzi to najlepšie, čo sa o Indiánoch napísalo.

Rok vydania 1977
Vydavateľstvo Mladé letá
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 298 strán + obrazová príloha
Prebal áno
Stav natrhnutý prebal
Path: > > > Indiáni na vojnovom chodníku

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: